Dzień dobry, niedługo kończę 10-dniową kurację globulką z...
Forum: Infekcje intymne
Temat: Streptococcus agalactiae (1)
- https://www.forumginekologiczne.pl/forum/streptococcus-agalactiae/watek/1239821/1.html#p1239821https://www.forumginekologiczne.pl/forum/streptococcus-agalactiae/watek/1239821/1.html Streptococcus agalactiae Gość
Witam. Może tu ktoś mi cos doradzi.
Otóż w kwietniu udałam się do ginekologa z objawami pieczenia i swedzenia pochwy oraz z upławami. Miałam robiony wymaz. wynik - e. coli bardzo liczne oraz s. agalactiae bardzo liczne. zaczęłam leczenie. moj ginekolog stwierdził, że musimy leczyć e.coli natomiast s.agalactiae po prostu się nie leczy, tylko w razie ciąży podaje antybiotyk.
leczenie e.coli było dla mnie trunde ponieważ jestem uczulona na większość antybiotyków, które z kolei działałyby na te bakterie (m.in. penicylina). w następnym wymazie miałam e.coli liczne i s.agalactiae bardzo liczne (czyli tu bez zmian). kolejne multum leków.
ostatnią wizytę miałam we wrzesniu. udając się na nią byłam pewna,że nadal mam e.coli, ponieważ objawy nie ustąpiły - pieczenie, swedzenie. były mniejsze, ale były. moje zaskoczenie kiedy zobaczyłam wyniki - tylko s. agalactiae bardzo liczne. e .coli nie ma. jeszcze nie byłam u ginekologa, poniważ oczekuje na wizyte.
w czym problem - myslałam, że moje objawy wywołane są e. coli - skoro s.agalactiae się nie leczy. ale skoro w wymazie z pochwy e.coli już nie było (a objawy miałam w okresie kiedy robiony był wymaz) to czy to znaczy, że jednak s.agalactiae powoduje u mnie pieczenie, swedzenie i upławy? po tym jak lekarz mi powiedział, że teog się nie lecze, bylam przekonana, że to nie daje objawów.
a może to zupełnie coś innego i powinnam miec jeszcze inne badania? jeśli tak to jakie? wiem, że nie jestescie lekarzami, jednak może coś podpowiecie - co powinnam może zasugerować lekarzowi?
cytologie bedę mieć - jednak moj ginekolog powiedział, że najpierw musimy wyleczyć e.coli bo nie chce w stanie mocnej infekcji robic mi wlasnie cytologii. ale co jeszcze powinnam miec zrobione?
bedę wdzieczna za każdą poradę. - Gość
- Globulka z antybiotykiem a globulka regenerująca
- Skutki
4kwietnia uprawialam seks bez zabezpieczen z chłopakiem,on skonczyl wwe mnie. Jak sie...
Forum: Antykoncepcja - Wynik cytologii
Witam . Dostałam wynik cytologii na której napisnae jest : zmiany nienowotworowe...
- Bardzo skąpa miesiączka
Jaka może być przyczyna bardzo skąpej miesiączki? Pierwszy dzień to...
- Tematy:
- infekcje pochwy