Zaczęłam okres i zamiast okresu jest różowe krwawienie takie lekkie
Forum: Kobieta i zdrowie
Temat: ważne, proszę o odpowiedź (1)
- https://www.forumginekologiczne.pl/forum/wazne-prosze-o-odpowiedz/watek/847484/1.html#p847484https://www.forumginekologiczne.pl/forum/wazne-prosze-o-odpowiedz/watek/847484/1.html ważne, proszę o odpowiedź
Ze względu na ciągle brakujące pieniądze, trudno mi teraz zapisać się do ginekologa. robiłam wyniki hormonów i chciałam się co do nich zapytać. mój cykl trwa już od 24 marca 2014 roku. test na hormony robione były 25 kwietnia, myślałam że jestem przed miesiączką bo miałam objawy owulacji (ból jajnika i płodny sluz) ale miesiączka nadal nie przyszła.okazało się że pare dni temu, jakieś 6 dni temu dostałam znowu objawów owulacji.. płodny śluz (duuuuużo płodnego śluzu, musiałam często zmieniać bielizne).. okresu nadal nie ma, od paru dni pobolewa mnie także brzuch jak miesiączkę, ale nie ciągle, godzinke dwie i przestaje, troche przerwy i znowu... i teraz przejdę do rzeczy, bo duużo tego.
staramy się z chłopakiem o dziecko, to jest kochamy się bez zabezpieczenia, wiem również że będzie trudno ponieważ z wyników wyczytałam ze testosteron jest podwyższony, ale i progesteron malutki...moje wyniki to
ESTRADIOL 51,00 PG/ML
f. folikularna 21-251
śr. cyklu 38-649
faza lutealna 21-312
menopauza 10-28
PROGESTERON 0,80 NG/ML
faza folikularna poniżej 0,1-0,3
faza lutealna 1,2-15,9
po menopauzie poniżej 0,1-0,2
PROLAKTYNA 17,95 ng/ml (1,20-29,93)
TESTOSTERON 68,57 (10,83-56,94)
MOJE PYTANIE BRZMI
1. Czy z takimi zaburzeniami da się zajść w ciążę? i najlepiej kiedy próbować?
2. czy możliwe jest że miałam dwie owulacje bądź przygotowania do owulacji w jednym cyklu ? i jak sprawdzić czy doszło do owulacji ? bądź ciąży ?
3. jeżeli badam sobie szyjkę macicy i czuję, że czasami jest wyżej a czasami niżej ale w żadnym cyklu nie odczuwam większej różnicy między miękkością a twardością, może to oznaczać że nie mam owulacji w ogóle?
4 i ostatnie, czy można leczyć takie zaburzenia jakimiś ziołami ? np wiesiołkiem? leczyć, źle to ujęłam. chodziło mi o wspomaganie płodności, czyli np kwas foliowy i wiesiołek i inne pomogłyby zrównoważyć hormony w cyklu i pomóc w dniach owulacji na zajście w ciążę?
czekam z niecierpliwością na odpowiedź i dziękuje za nią z góry.
ps. wiem że nic nie jest lepsze od wizyty u ginekolooga, ale że nie mam narazie mozliwości, chcę zasięgnąć rady ginekologa z forumMałgorzata
- Gość
- Okres
- Ciąża
Witam, czy badanie beta <0.1 dwa miesiace wyklucza ciaze, 2 miesiace po stosunku...
- Tabletka po EllaOne
Witam,W 16 dniu cyklu kochałam się ze swoim chłopakiem bez zabezpieczenia, zanim...
- Co sądzicie dziewczyny.
WitamCo sądzicie dziewczyny . Mam wkładkę mirena 2.5 lat od tygodnia bolą...
- Tematy:
- zdrowie
- lifestyle
- kobieta
- zdrowe odżywianie