Witam bylam dzis u lekarza kazal mi zrobić markery bo nie podoba mu się ksztalt...
Forum: Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjentki
Temat: bol prawego jajnika (1)
- https://www.forumginekologiczne.pl/forum/bol-prawego-jajnika/watek/50643/1.html#p50643https://www.forumginekologiczne.pl/forum/bol-prawego-jajnika/watek/50643/1.html bol prawego jajnika
Od 14 lutego mam dolegliwości podbrzusza. Początkowo był to sam ból na lini bikini i upławy z lekko zielonym zabarwieniem do 22 lutego. Potem od 27 lutego rozpoczełam kolejne opakowanie yasminelle i był delikatny bol i bardzo duże gazy. Dopiero po kolejnej przerwie w braniu tabletek i po rozpoczęciu nowego opakowania ból się pojawił i pojawiły się też wzdęcia i przelewania. Ponieważ objawy jelitowe były jak przed miesiączką udałam się do ginekologa. Stwierdził opuchliznę i zaczerwienienie szyjki macicy. Ogólnie zapalenie troche przewlekłe przydatków. Nie miałam robionego wtedy usg ani wymazu. Dostałam Bactrim *** i naproxen 500. W ciągu tygodnia walczyło ze mną. Rozgrzewałam brzuch termoforem bo było lepiej. Po 5 dniach stosowania bactrim *** bol jakby ustał. Poczułam sie lepiej tak jak za dobrych czasów.Po dwóch dniach lepszego samopoczucia wróciły wzdęcia i przelewanie. Poszłam znów do gniekologa tego samego i powiedział mi że mam jeszcze powiększony prawy jajnik i dał tylko przeciwzapalne. W trakcie zażywania drugiego opakowania naproxen 500 zabolały mnie jelita. Chorowałam na helicobacter i mam przepuklinę przełykową dużą. Poszłam z ciekawości do innego ginekologa który zrobił mi usg dopochwowe i stwierdził ze wszystko w porządku ale w moich jelitach coś się dzieje bo miałam wtedy przelewanie i zatrzymanie gazów. Udałam się więc do mojego lekarza od układu pokarmowego. Efekt jest taki że jestem po usg brzusznym, gastroskopii i kolanoskopii i konsultacji szpitalnej u ginekologa( jajnik lewy 32x18, jajnik prawy 22x20 ) i znów słysze że wszystko dobrze a mnie boli. Siedze teraz z termoforem bo ciepło powoduje że ból zostaje uśmierzony. Na pewno to nie wyrostek ani układ pokarmowy. Czy może to być niedoleczony jajnik czy może tabletki. Bo od początku tego opakowania co 2 dni mam jakby uwypuklenie się jajnikapo prawej stronie i bol taki że nie moge chodzić stąd termofor. Prosze o rade. Oczywiście odwiedze ginekologa nawet kilku bo czuje dyskomfort, ale również strach że to może być endometriza lub coś co spowoduje że będe niepłodna lub usuną mi jajnik.
Ostatnia edycja: - Gość
- Torbiel na jajniku
- Test ciążowy
Witam wczoraj wieczorem zrobiłam test ciążowy na którym pokazała...
- Ergotamina
Ergotamina, jak działa podczas miesiączki? Hamuje krwawienie, czy nasila?
- Krwawienie 12 dni po okresie
Dzień dobry. Jestem nowym użytkownikiem. Proszę o poradę, choć wiem...