Witam. Jestem ponad 2 miesiące po zabiegu marsupializacji. Wszystko ładnie...
Forum: Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjentki
Temat: Diane 35, miesiączka i podejrzenie PCO (1)
- https://www.forumginekologiczne.pl/forum/diane-35-miesiaczka-i-podejrzenie-pco/watek/55825/1.html#p55825https://www.forumginekologiczne.pl/forum/diane-35-miesiaczka-i-podejrzenie-pco/watek/55825/1.html Diane 35, miesiączka i podejrzenie PCO
Witam wszystkich, jestem nowa na forum i mam mały problem; bo mój obecny gin jest do kitu, uparł sie ze nie będzie mnie prowadził z leczeniem imam iść do poradni ginekologiczno-endokrynologicnzej w poznaniu oddalonym ode mnie 200 km (zaznaczę że nawet sam nie chce mnie zarejestrować bo ja od stycznia br probuje i nic). miałam porobione badania i wyniki hormonalne trzymały sie w normie oprócz USG dopochwowe gdzie wyszło że mam pęcherzyki na obu jajnikach- podejrzenie pco. Teraz przyjmuje już druga porcje tabletek DIANE 35, zgodnie z zasadami: 7 dni przerwy w czasie której dostaje się okres. dostałam i jednocześnie zabrałam 1 tabletkę nio i od 11 dni biorę tabletki i od 11 dni mam okres. Nie wiem czy to jest spowodowane może większą dawką hormonów (nigdy nie miałam tak) czy też małym wypadkiem podczas seksu z chłopakiem. Podczas penetracji (moje odczucia takie, że chyba nagioł penisa w zwodzie na moje łączenie miednicy) doszło do skrzywienia penisa we mnie. Nie wiem czy w ten sposób czasem mnei w środku nie zadrapał (mimo że byłam dobrze nawilżona i okres standardowo był na ukończeniu - ok.6-7 dzień zawsze mam koniec) i od tego momentu mam przedłużający sie okres Nie wiem co dalej robić, bo ten gin nie przyjmuje na telefon i musiałam sie przepisać teraz ostatnio na inny termin badania cytologicznego bo miałam okres na za 3 tygodnie, bo ma ciecia limitów i że teraz jest długi wekend to przedłożył sobie wolne do 3 tygodni. już sie umówiłam z innym lekarzem u którego kiedyś byłam i cokolwiek sie zapytałam to mi wyjaśnił wszystko powoli i po kolei; mimo że prywatny i teraz wiem że lepiej iść prywatnie i zapłacić to wtedy wszystko uzyskam. Czy to coś poważnego że okres mi sie przedłużył, czy jajniki zaczęły mi normalnie pracować (mimo podejrzenia PCO), czy może doszło do zapłodnienia i organizm mój teraz się broni a może faktycznie mnie chłopak zranił? on nie chce iść do lekarza, pytałam czy go jeszcze boli, powiedział że jeszcze trochę podczas oddawania moczu; a po tym wypadku przyznał sie że siusiał trochę krwią- co mam z tym zrobić, jakoś go namówić na spotkanie z lekarzem??? nie chce aby mu coś pękło i sprawiało ból. proszę poradźcie bo dzisiaj wielu lekarzy jeszcze sie chyba wstydzi albo jest nie doinformowanych; bo widzę że trzeba wiele razy samemu szukać odpowiedzi i to jest przykre. pozdrawiam!!
Ostatnia edycja: - Gość
- Rana się nie goi
- krwawienie po abrazji endomentrium
Dzień dobry.Z natury jestem panikarą, jak na mnie uważam, że i tak dzielnie...
- Cos dziwnego na piersi, fizyczna zmiana
Na początku myślałam że jest to może jakiś syfek trądzik,...
- 35tc wymiary dziecka
Witajcie . Wczoraj na USG lekarz powiedział, że dziecko ma większą...