witam, po raz trzeci mam owrzodzenie wejścia do pochwy. Towarzyszy temu okropny...
Forum: Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjentki
Temat: do Pani doktor Ilony - prośba o opinię (1)
- https://www.forumginekologiczne.pl/forum/do-pani-doktor-ilony-prosba-o-opinie/watek/57457/1.html#p57457https://www.forumginekologiczne.pl/forum/do-pani-doktor-ilony-prosba-o-opinie/watek/57457/1.html do Pani doktor Ilony - prośba o opinię
Dziś odkryłam to forum. mam 21 lat i Zespół policystycznych jajników.Wszystko zaczęło w marcu kiedy pierwszy raz nie miałam 2 miesiące okresu. Zauważyłam też zmianę wagi, problemy z cerą i owłosienie. Chodziłam po różnych lekarzeach i po opiniach "pani udaje" trafiłam do lekarza który kazał mi zrobić badania hormonalne(przez czas odstawienia tabletek miałam pęknięcie cysty myślałam że umrę)żeby się w końcu dowiedzieć, że jest to zespół policystycznych jajników(po 10 torbieli na każdym jajniku). jestem w trakcie leczenia Yasminellą ale bardzo źle ją znoszę(nudności, bóle brzucha,zmiany nastrojów, ból i obrzęk piersi). Już po pierwszej tabletce zastopowało mi krwawienie, po 3 dniach krwawienie wróciło i trwało przez cały czas brania opakowania.
Jeden lekarz powiedział mi, że powinnam schudnąć wtedy będzie mniej testosteronu i niosę to lżej. od marca mam nieregularne miesiączki (nawet miesięczne opóźnienie) które trwają od dwóch tygodni do miesiąca.
czy terapia hormonalna to najlepsze dla mnie wyjście czy powinnam się tsarać zajść teraz w ciąże bo później to będzie niemożliwe?
czy rzeczywiście schudnięcie(mimo,że bardzo teraz trudne)może mi pomóc?
czy powinnam poprosić o zmianę tabletek?czy dalsze krwawienie i bóle brzucha oznaczają,że te tabletki nie działają jak trzeba?
moje wyniki:
FSH 2,45 mlU/ml
LH 10,1 mlU/ml
prolaktyna 24,0 ng/ml
testosteron 78,1 ng/dl
(wyniki przed tabletkami)
dziękuję za pomocOstatnia edycja: - Gość
- Co to jest
- Leczenie pijawkami a torbiele
Kilka miesięcy temu miałam stwierdzoną torbiel na 4cm, brałam przez...
- Brak okresu
Hej, na początku roku odstawiłam tabletki antykoncepcyjne, pierwsze dwa okresy...
- Czy jest się czym przejmować? Czy diagnozować się dalej?
Dzień dobry. Tydzień temu byłam y ginekologa ponieważ miałam 2...