Dzień dobry.Z natury jestem panikarą, jak na mnie uważam, że i tak dzielnie...
Forum: Ginekologia - forum dla rodziny i pacjentki
Temat: Krótki okres - początek choroby? (1)
- https://www.forumginekologiczne.pl/forum/krotki-okres-poczatek-choroby/watek/738670/1.html#p738670https://www.forumginekologiczne.pl/forum/krotki-okres-poczatek-choroby/watek/738670/1.html Krótki okres - początek choroby? Gość
Witam,
Zacznę od tego, że mam 25 lat, moje cykle są regularne i trwają 26 dni. Miesiączka zwykle trwa 3 dni (krwawienia są obfite), a pozostałe dwa - trzy dni to plamienia. Ostatnia miesiączka wypadła również regularnie ( w spodziewanym dniu), z tym że trwała tylko 1 dzień, drugiego pojawiły się zanikające plamienia. Pierwszego dnia przypominała bardziej śluz połączony z fragmentami czysto czerwonej krwi. W pierwszych 4 godzinach odczuwałam ból, a do tego ogromne osłabienie (oblewał mnie zimny pot, byłam blada, trzęsły mi się ręce, ogólnie brak sił, miałam wrażenie, że będę mdlała). Ból miną po zażyciu paracetamolu. Nie mogę powiedzieć, że był niezwykle dokuczliwy, ponieważ zazwyczaj boli mnie mocniej i mogę normalnie funkcjonować. Teraz, trzeci dzień po odczuwam chwilowe lekkie pobolewanie brzucha i krótkie leciusieńkie ukłucia w okolicy jajników. Nie przyjmuję tabletek antykoncepcyjnych. Dodam, że ciąży nie mogę wykluczyć. Współżyję z moim narzeczonym, zabezpieczamy się, ale zawsze jest jakieś prawdopodobieństwo. Testu ciążowego nie robiłam. Moje pytanie jest następujące: czy to może być choroba, czy ciąża? Czy czas już się martwić i udać się do lekarza? Najbardziej obawiam się tego pierwszego. Z góry dziękuję za pomoc. - Gość
- krwawienie po abrazji endomentrium
- Szukam dobrego ginekologa
Poszukuję dobrego ginekologa w Lublinie, który potraktuje mnie poważnie. Mam...
- Inozytol a planowanie ciąży
Witam, planuje odstawić AH i rozpocząć starania o dzidziusia. Moja ginekolog...
Forum: Niepłodność - Test ciążowy
Witam wczoraj wieczorem zrobiłam test ciążowy na którym pokazała...