Dzień dobry, w styczniu 2022 zdiagnozowano u mnie endometrioze. Moja ginekolog...
Forum: Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjentki
Temat: Temperatura w ciąży oraz zabieg laparoskopowy :( (1)
- https://www.forumginekologiczne.pl/forum/temperatura-w-ciazy-oraz-zabieg-laparoskopowy/watek/57839/1.html#p57839https://www.forumginekologiczne.pl/forum/temperatura-w-ciazy-oraz-zabieg-laparoskopowy/watek/57839/1.html Temperatura w ciąży oraz zabieg laparoskopowy :(
Witam!!
Bardzo proszę o pomoc ponieważ moje obawy mnie wykończą. A więc wszystko zaczeło sie od tego że zrobiłam test ciązowy i wyszły 2 kreseczki w tym ta druga nieco słabsza . W ten sam dzień dopadł mnie ostry ból nerek, zapalenie pęcherza moczowego oraz podwyższona temperatura, więc udałam się najpierw do ginekologa aby potwierdzić ciąże. Ginekolog po zwyklym badaniu powiedział że najprawdopodobniej jestem w ciąży ale że był to piatek to badania mogłam zrobić dopiero w poniedziałek. Więc udałam się z moimi bólami do lekarza pierwszego kontaktu który stwierdzil zapalenie gardła i dal mi Duomox (gdzie gardło wcale mi nie dokuczało i nie bolało) poprosiłam o bezpieczny lek w razie gdybym była w ciąży. Niestety w sobote się pogorszylo i dostałam temperaturę 40 stopniową i udałam się na pogotowie bo nic mi nie pomagało ale kazano mi nadal stosować Duomox. Temperatura trwała ok 1,5 doby i wieczorem w niedzielę czułam sie już dobrze nic mnie już nie bolało. Nie mam pojęcia co to było ale boję się że mogło zaszkodzic mojemu dzidziusiowi który miał wtedy 3 tygodnie. Ale przyszedł poniedziałek i zrobiłam test B-HCG i wyszedł 430 i o 18 godz. miałam USG w którym lekarz nie widział pęcherzyka a według jego obliczeń powinien to być już 6 tydzień lecz ja powiedziałam że to niemozliwe że 3 max. początek 4 bo mam nieregularne miesiączki itd. i skierowano mnie do szpitala z podejrzeniem ciązy pozamacicznej. Co 2-3 dni mialam powtarzane B-HCG które w ciągu 10 dni podskoczyło do 3360 ale w między czasie miałam zrobioną laparoskopię która nie wykazała żadnej ciąży pozamacicznej. Po 10 dniach pobytu w szpitalu zrobiono mi USG na którym był juz widoczny pęcherzyk i stwierdzono początek 5 tygodnia. Proszę was napiszcie mi co mam o tym mysleć czy cos grozi mojej kruszynce po tych przeżyciach? przepisano mi kwas foliowy 1x dz., duphaston 3xdz., oraz kaprogest 1kapsułka co 3 dni. Nie miałam żadnych plamień zaznaczam i czuje się dobrze. Pan doktor powiedział mi że to dla naszego bezpieczeństwa żeby ciąza dobrze się rozwijała. Błagamo pomoc specjalistów i tych co się znają. Dziękuje.Ostatnia edycja: - Gość
- EndometriozaForum: Antykoncepcja
- Test ciążowy
Witam wczoraj wieczorem zrobiłam test ciążowy na którym pokazała...
- Torbiel na jajniku
Witam bylam dzis u lekarza kazal mi zrobić markery bo nie podoba mu się ksztalt...
- ❤️
Witam, czy u którejś z was był taki przypadek że w ciąży...