Witam kobietki. Mieliście te badania? Mogę więcej informacji o nich. Nie mam...
Forum: Ginekologia - forum dla rodziny i pacjenta
Temat: Wątpliwości (1)
- https://www.forumginekologiczne.pl/forum/watpliwosci/watek/39974/1.html#p39974https://www.forumginekologiczne.pl/forum/watpliwosci/watek/39974/1.html Wątpliwości
Witam wszystkich,
mam niecałe już 2 tygodnie na podjęcie decyzji: czy dać się, jak to określono, "kroić" czy nie.
Po wielu latach, wcześniej też miałam robione USG, badanie to wykazało u mnie "podejrzenie macicy dwurożnej lub przegrody macicy". Lekarka przeprowadzająca badanie poprosiła o weryfikację diagnozy.
Parę dni temu miałam 2 badanie USG, gdzie lekarz również zdiagnozował:"Obraz ultrasonograficzny trzonu macicy i endometrium wskazuje na występowanie macicy dwurożnej z mięśniakiem ok.35mm między rogami macicy lub macicy z przegrodą z mięśniakiem śródściennym w dnie. Wskazana konsultacja".
Byłam na konsultacji w 1 z krakowskich szpitali, gdzie "glądało moje wnętrze" 3 lekarzy zaciekawionych "nietypowością" mojego przypadku, uwagi wymieniali w języku łacińskim. Jak zdążyłam zorientować się, nie byli w 100% jednomyślni co do widzianego "brazu". Ostatecznie, do wspomnianej wcześniej diagnozy dopisano 2 zdania w języku łacińskim.
Pokazałam wynik lekarzowi prowadzącemu i usłyszałam, iż za pomocą laparoskopii nie będzie się w stanie ocenić co naprawdę mi jest i jedynym sposobem jest tradycyjna operacja- by móc "wyjąć macicę" i zobaczyć co w niej jest....
Nie muszę chyba dodawać, iż jak inne uczestniczki forum marzę o dziecku, wcześniej 2krotnie poroniłam.
Mam wątpliwości czy operacja jest jedynym sposobem na postawienie właściwej diagnozy. Zastanawiam w jaki sposób może to pomóc...Czy inne badanie mogłoby zawęzić obszar niepewności diagnozy?
Nie wiem co zrobić, proszę o radę.
Z góry dziękuję za pomoc.Ostatnia edycja: - Gość
- Badanie na ths i prolaktyna
- Czy mogę być w ciąży
Staramy się o dziecko. Ostatni okres miałam 27.12. Cykle mam zazwyczaj co 28 dni....
- Czy tak wygląda każda szyjka macicy?
Hej Kobietki. Oczywiście chodzę do ginekologa i mówi wszystko ok, ale...
Forum: Kobieta i zdrowie - karmienie piersią
WItam. Karmię piersią dziecko od 6 miesięcy. Zauważyłam drobne...
Forum: Kobieta i zdrowie