Witajcie. Jestem dziś w 12 dniu cyklu. Od wczoraj mam plamienia, nigdy wcześniej mi...
Forum: Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjentki
Temat: Wirus brodawczaka ludzkiego HPV (1)
- https://www.forumginekologiczne.pl/forum/wirus-brodawczaka-ludzkiego-hpv/watek/52432/1.html#p52432https://www.forumginekologiczne.pl/forum/wirus-brodawczaka-ludzkiego-hpv/watek/52432/1.html Wirus brodawczaka ludzkiego HPV
Dzien Dobry
Chciałabym, aby jakiś Lekarz udzielił mi informacji
Mam 22 lata i spotkało mnie takie coś :
zrobiłam swoją pierwszą w życiu cytologie i wyszła mi CiN III, okazalo się ze mam nadzerkę, moja gin powiedziała mi ze mam podejrzanie o wirusa HPV i raczej jest pewna że go mam...dlatego szybko mnie wysłała na kolposkopie...wynik był taki :
Cin II
Cervicitis chronica medii gradus
Endocervix sine laesionibus
Powiedziano mi ze zadnych zmian nowotworowych nie mam, ale nie wyklucza to obecnosci tego wirusa..spytalam sie ze moze zrobić test na jego obecnosc, ale moja gin powiedziala ze narazie moge sie wstrzymac i brac lekarstwa i po tym przyjsc na kolejna cytologie. ( powiedziła mi również ze narazie nie moge leczyc nadzerki bo musi mi przejsc zapalenie )
Uznałam ze zrobie jednak test i pojdę do innego ginegologa o porade...inna zas mi powiedizal ze zapalenia nie przeszkadza w leczeniu nadzerki ( mam na mysli wymrazanie, wypalanie lub laser) ze mozna z nim zyć ze czasami takie macie są...
jUz sama nie wiem co mam mysleć czy mam w koncu tego wirusa czy nie teraz jestem w trakcie czekania na wyniki testu i drugiej cytologii. prosze pomóżcie mi! Czy jesli go mam to da sie go wyleczyć, czy ja juz zawsze bede zaraż ludzi ? Mam teraz innego partnera i nie chce go zarazić , tam ten co mnie zarazil był moim pierwszym chłopakiem i współzyłam tylko raz i jak widac wystarczyło, od tam tej pory nicOstatnia edycja: - Gość
- Plamienie po okresie
- Pytanie
Witam biorę te tabletki między 18 a 19 godziną, wczoraj wzięłam o 23:00...
Forum: Antykoncepcja - seks a ew. ciaza
Moja Żona każdy stosunek traktuje tak, jakby mógł zakończyć...
- Torbiel widoczna w rezonansie
Witam, jestem po rezonansie stawu krzyżowo biodrowego i dziś odebrałam opis mam...