Zaloguj
Reklama

Słodkości w insulinooporności

Autorzy: Wydawnictwo Feeria
Fot. Wydawnictwo Feeria
(0)

Zdrowe i ciekawe pomysły na zamienniki słodyczy dla osób insulinoopornych.

Reklama

Słodkości w insulinooporności

Walczysz z insulinoopornością? A może ktoś z Twoich najbliższych ma cukrzycę i musi stosować odpowiednią dietę złożoną z produktów o niskim indeksie glikemicznym? Przekonaj się, że w takiej sytuacji nie musisz kategorycznie rezygnować z jedzenia słodyczy. Magdalena Makarowska i Dominika Musiałowska w swojej książce „Słodkości w insulinooporności” pokazują, jak przygotować zdrowe słodycze.

Odpowiedzi na prawie wszystkie pytania

Cukier jest wrogiem naszego organizmu, nie tylko wtedy, gdy chorujesz na cukrzycę. Jego spożywanie w nadmiarze prowadzi do nadwagi i otyłości. Czy jednak musisz rzeczywiście odmawiać sobie wszystkich słodkości, jeśli problem insulinooporności dotyczy i Ciebie? Okazuje się, że niekoniecznie. W drobnych ilościach słodycze nie muszą Ci zaszkodzić, ale podejdź do tej kwestii rozsądnie. Dowiedz się z książki „Słodkości w insulinooporności” co i kiedy możesz zjeść, aby zaspokoić apetyt na słodycze, ale bez zmagania się z negatywnymi konsekwencjami swojego działania. Jak to pogodzić?

Praktyczne porady autorek

Magdalena Makarowska i Dominika Musiałowska napisały już kilka książek, których tematyka dotyczy wspomnianej dolegliwości. W pozycji „Słodkości w insulinooporności” znajdziesz cenne informacje i praktyczne porady na temat bezpiecznych słodyczy, które możesz jeść, zmagając się z tym problemem. Czasami może wydawać się, że dany produkt nie jest dla Ciebie w żaden sposób niebezpieczny, a w rzeczywistości jest wręcz przeciwnie. Wskazówki autorek pozwolą Ci poznać smaczne i co najważniejsze zdrowsze zamienniki cukru. Chcesz dowiedzieć się więcej? Sięgnij po książkę!

Piśmiennictwo

Informacja prasowa


Reklama
(0)
Komentarze